Home » Alternatief voor leer

Alternatief voor leer

Meerdere alternatieven voor dierlijk leer

Ben je op zoek naar een alternatief voor leer? Dan heb je tegenwoordig keuze uit verschillende alternatieven. Eco-vriendelijke, natuurvriendelijke en veganistische mogelijkheden. De alternatieve leersoorten zijn sterk in opkomst en de aandacht voor deze leersoorten neemt flink toe. Ook de vraag vanuit de kleding industrie wordt groter en groter.

Leeralternatieven

De ontwikkelingen voor de alternatieve soorten staan dus niet stil en wordt het leer gemaakt van de vreemdste en meest ondenkbare grondstoffen. Naast leer gemaakt van kurk, zien we ook cactusleer, ananasleer en fruitleer terug. Zelfs wordt er geprobeerd leer te kweken, waarbij dus geen levende dieren aan te pas komen.

Het kurkleer is afkomstig van de kurkboom en staat wat betreft de structuur het verst af van echt leer. Ananasleer wordt gemaakt van de vezels van de bladeren van de ananasplant en maakt in feite gebruik van een restproduct als grondstof. Het leer is minder is lichter en is iets minder sterk dan echt leer. Het fruitleer benadert het echte leer zeer sterk en heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen en is duurzaam genoeg om erg handtassen en schoenen van de maken. Wil je leer dat bijna niet te onderscheiden is van echt leer dan is cactusleer zeker het proberen waard en is een goed alternatief voor leer.

 

Cactusleer 3
Kurkleer diverse kleuren

Leer samples aanvragen

Ben je geïnteresseerd in een bepaalde alternatieve leersoort? Maar weet je niet of het geschikt is voor jouw hobby of product? Dan hoef je niet een groot stuk leer te kopen? Wij verkopen ook kleine proefstukjes kurkleer, cactusleer en ananasleer. Je kunt dan het leer eerst zien en voelen. Zo bepaal je snel of het iets is voor jou. Handig toch.

Leer samples bestellen

Alternatieve leersoorten

Fijn naturel kurkleer

Kurkleer of kurkstof

Kurkleer is duurzaam en eco-vriendelijk

Kurkleer is eigenlijk geen leer, maar is sterk in opkomst als alternatief voor leer met vergelijkbare eigenschappen.

Lees meer over kurkleer

Ananasleer of piñatex van de ananasplant

Ananasleer Piñatex

Vegan alternief pur sang

Ananasleer gemaakt van vezels van het ananasblad. Slechts een restproduct. Hoe natuurvriendelijk wil je het hebben.

Lees meer over ananasleer

Nopal cactus voor productie cactusleer

Cactusleer

Veganistisch Nopal leer

Leer gemaakt met cactus als grondstof. Zeer duurzaam en milieuvriendelijk

Lees meer over cactusleer

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips, leuke weetjes en speciale aanbiedingen direct in je maibox.