Runderleer | Rundleer

Home » Leersoorten » Runderleer

Runderleer kopen

Wil je runderleer kopen? Dat is mogelijk. Runderleer is ruimschoots op voorraad in diverse kleuren en diktes (beginnend bij ca. 1,2 oplopend tot ca. 2,5 mm).

Hele huiden, halve huiden, kleinere stukken of restant stukjes (per kg); alles is mogelijk.
Naast de inkoop van restantpartijen hebben we ook een mooi assortiment aan verschillende collecties leer; zowel in “glad” leer als met prints.
Het rundleer is uitermate geschikt voor diverse toepassingen zoals: tassen, portemonnees, schoenen en schorten of het bekleden van meubels.

We hebben een groot en gevarieerd aanbod in rundleer. Van nappa tot suede, van nubuck tot geprent en gefinished rundleer. Staat datgene wat je zoekt er niet bij, neem dan contact met ons op. We kunnen je zeker verder helpen.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, kleuropties en dikte? Neem dan contact op of kom eens langs.

Runderleer in vele kleuren en maten

Toepassingen voor rundleer

Het plantaardig gelooide runderleer is zeer geschikt is voor toepassingen als:

  • tassen
  • portemonnees
  • schoenen
  • schorten
  • pashouders
  • het bekleden van lerenmeubels

Wat is runderleer

Runderleer is een wat zwaardere en stuggere leersoort. Runderleer heeft een specifieke uitstraling, is erg duurzaam en blijft door zijn fijne vezels actief ademend. Als runderleer goed wordt onderhouden dan droogt het niet uit en zal het niet snel barsten of scheuren. Runderleer is in grote huiden verkrijgbaar, waardoor er minder naden te zien zijn bij het bekleden van meubels. De huiden kunnen een oppervlakte hebben van vier tot zo'n zes vierkante meter. In combinatie met de duurzaamheid is deze leersoort uitermate geschikt in de meubelindustrie.

Het runderleer is een mooie leersoort met een karakteristieke uitstraling. Het rundleer is duurzaam en bij goed onderhoud droogt het niet snel uit. Barsten en scheuren van het leer is beperkt, de vezels zijn fijn en actief ademend.

Runderleer is ook zeer elastisch en scheurvast en heeft bij goed onderhoud een hoge levensduur.

Vergelijkbare leersoorten