Nubuck

Home » Leersoorten » Nubuck leer

Nubuck kopen

De afwerking bij het nubuck leer blijft fascinerend. De nerf laag van het leer wordt licht geschuurd zodat er een fluweelachtige uitstraling en gevoel ontstaat. Nubuck is dikker dan suède en wordt daarom vaker gebruikt voor schoeisel.

Wil je nubuck kopen? We hebben nuuck leer op voorraad in diverse kleuren, afmetingen en diktes.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, kleuropties en dikte? Neem dan contact op of kom eens langs.

Schoenen van nubuck leer

Toepassingen voor nubuck

Het suède leer is zeer geschikt is voor toepassingen als:

  • schoenen
  • laarsen
  • jassen
  • handschoenen
  • handtassen

Nubuck onderhouden

Het onderhoud van nubuck leer is vergelijkbaar met suède. Nubuck leer is licht geschuurd en heeft daardoor ook een open structuur. Hierdoor is nubuck gevoelig voor vuil en vocht.

Is het leer vuil geworden? Verwijder dan eerst het ergste vuil met een suède of nubuck borstel. Deze is verkrijgbaar bij elke schoenwinkel of schoenmaker. Vlekken kun je verwijderen met een suède gum. Het vuil kun je ook verwijderen met een natte doek door voorzichtig het vuil weg te deppen. Ga niet wrijven, want dan wrijf je het vuil er verder in. Dit is een blok van rubber waarmee je strepen en dergelijke eenvoudig weg poetst. Om de kleur weer terug te halen, kun je het leer insprayen met een suède of nubuck spray. De spray beschermd het leer tegen vuil en vocht.

Benodigdheden:

  • suède/nubuck borstel
  • suède/nubuck spray
  • suède gum
  • waterafstotende spray

Wat is nubuck

Nubuck leer lijkt sterk op suède en is praktisch hetzelfde. Het verschil tussen deze twee leertypes is dat suède van de binnenkant van de huid wordt gemaakt en nubuck van de buitenkant van de huid wordt gemaakt. De zachtheid van suède is natuurlijk, terwijl bij nubuck de fluwele zachtheid ontstaat door het opruwen of opschuren van de huid. Het leer voelt hierdoor zeer zacht aan.

Nubuck is steviger, slijtvaster en duurzamer dan suède en zie je vaak terug bij bergschoenen of wandelschoen.

Nubuck leer heeft, door het schuren of opruwen, een geheel open structuur waarbij de poriën opstaan. Vuil en vocht kunnen eenvoudig binnendringen.

Vergelijkbare leersoorten

Voorbeeld van een schoen van suède

Suede leer

Meer over suede